VISA Secure

Što je VISA Secure?

VISA Secure je besplatna usluga za podršku sigurne kupnje VISA karticama na internetu. Prilikom potvrde kupovine, Vi potvrđujete identitet Banci pomoću jednokratne zaporke (‘One Time Password – OTP’) koja Vam pristiže na Vaš mobilni uređaj u obliku SMS poruke, te pomoću statičke zaporke (broj od 6 znamenki) koja je poznata samo Vama.

Razmjena jednokratne i statičke zaporke obavlja se isključivo između Vas i Banke, a internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmjenjuju. Na taj način samo Vi možete koristiti svoju karticu kod internet trgovaca koje podržavaju plaćanje pomoću Visa Secure usluge.

Ukoliko koristite mToken Agram banke, umjesto kombinacije statičke i jednokratne zaporke, svaku potvrdu kupnje možete provesti Vašim biometrijskim podatkom ili PIN-om za mToken
aplikaciju.

Kako radi VISA Secure?

VISA Secure u ponudi je samo kod internet trgovaca koji sudjeluju u VISA Secure programu. Kupnja se obavlja slično kao i kod običnih internet trgovaca, s izuzetkom što se kod VISA Secure trgovaca prilikom potvrde kupnje provjerava identitet kupca tj. korisnika kartice.

Postupak kupnje je sljedeći:

  • Odaberite željenu robu i/ili usluge, te prijeđite na stranicu za plaćanje. Nakon upisivanja traženih podataka, internet trgovina će se automatski povezati s Bankom u cilju provjere Vašeg identiteta.
  • Provjera identiteta temelji se na dva faktora: putem jednokratne zaporke koja će Vam u obliku SMS poruke biti poslana na Vaš mobilni uređaj, te unosa Vaše statičke zaporke. Obje zaporke potrebno je unijeti u odgovarajuća polja za verifikaciju. Jednokratna zaporka traje 60 sekundi, a nakon toga moguće je klikom na opciju ‘Generiraj SMS zaporku’ generirati novu.
  • Prilikom plaćanja možete generirati 4 jednokratne zaporke, a nakon 4 neuspjela pokušaja 3DS sustav će Vam onemogućiti opciju plaćanja putem interneta. U tom slučaju javite se najbližoj poslovnici Banke radi omogućavanja plaćanja. Banka provjerava ispravnost unesene jednokratne i statičke zaporke, te Vas, ako su one ispravne, obavještava povratno o uspješnom plaćanju.
  • Ukoliko koristite mToken Agram banke, provjera identiteta moguća je i Vašim biometrijskim podatkom ili PIN-om za mToken aplikaciju.

Za više informacija molimo nazovite besplatni info telefon 0800 24 24 00.

Česta pitanja

Ako želite da Vas naš djelatnik kontaktira vezano uz naše proizvode i usluge, molimo Vas unesite Vašu mail adresu i/ili broj telefona, kao i vrijeme u koje biste željeli da Vas kontaktiramo.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.