VISA Secure™

Što je VISA Secure™?

VISA Secure™ je besplatna usluga za podršku sigurne kupnje VISA karticama na internetu. Prilikom potvrde kupovine, Vi potvrđujete identitet Banci pomoću jednokratne zaporke (‘One Time Password – OTP’) koja Vam pristiže na Vaš mobilni uređaj u obliku SMS poruke, te pomoću statičke zaporke (broj od 6 znamenki) koja je poznata samo Vama.

Razmjena jednokratne i statičke zaporke obavlja se isključivo između Vas i Banke, a internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmjenjuju. Na taj način samo Vi možete koristiti svoju karticu kod internet trgovaca koje podržavaju plaćanje pomoću VISA Secure™ usluge.

Kako radi VISA Secure™?

VISA Secure™ u ponudi je samo kod internet trgovaca koji sudjeluju u VISA Secure™ programu. Kupnja se obavlja slično kao i kod običnih internet trgovaca, s izuzetkom što se kod VISA Secure™ trgovaca prilikom potvrde kupnje provjerava identitet kupca tj. korisnika kartice.

Postupak kupnje je sljedeći:

  • Odaberite željenu robu i/ili usluge, te prijeđite na stranicu za plaćanje. Nakon upisivanja traženih podataka, internet trgovina će se automatski povezati s Bankom u cilju provjere Vašeg identiteta.
  • Provjera identiteta temelji se na dva faktora: putem jednokratne zaporke koja će Vam u obliku SMS poruke biti poslana na Vaš mobilni uređaj, te unosa Vaše statičke zaporke. Obje zaporke potrebno je unijeti u odgovarajuća polja za verifikaciju. Jednokratna zaporka traje 60 sekundi, a nakon toga moguće je klikom na opciju ‘Generiraj SMS zaporku’ generirati novu.
  • Prilikom plaćanja možete generirati 4 jednokratne zaporke, a nakon 4 neuspjela pokušaja 3DS sustav će Vam onemogućiti opciju plaćanja putem interneta. U tom slučaju javite se najbližoj poslovnici Banke radi omogućavanja plaćanja. Banka provjerava ispravnost unesene jednokratne i statičke zaporke, te Vas, ako su one ispravne, obavještava povratno o uspješnom plaćanju.

Za više informacija molimo nazovite besplatni info telefon 0800 24 24 00.

Česta pitanja

Ako želite da Vas naš djelatnik kontaktira vezano uz naše proizvode i usluge, molimo Vas unesite Vašu mail adresu i/ili broj telefona, kao i vrijeme u koje biste željeli da Vas kontaktiramo.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.