Mastercard SecureCode™

Što je Mastercard SecureCode™?

Mastercard SecureCode™ je besplatna usluga sigurne kupnje Maestro i Mastercard karticama na internetu. Prilikom potvrde kupovine, Vi potvrđujete identitet Banci pomoću jednokratne zaporke – koja Vam pristiže na Vaš mobilni uređaj u obliku SMS poruke.

Razmjena jednokratne zaporke (‘One Time Password – OTP’) isključivo se obavlja između Vas i Banke te internetski trgovac nema uvid u podatke koji se razmjenjuju. Na taj način jedino Vi možete koristiti karticu kod internetskog trgovaca koje podržavaju plaćanje pomoću Mastercard SecureCode™ usluge. Mastercard SecureCode™ nudi se samo kod internetskog trgovaca koji sudjeluju u Mastercard SecureCode™ programu.

Kako radi Mastercard SecureCode™?

Mastercard SecureCode™ u ponudi je samo kod internet trgovaca koji sudjeluju u Mastercard SecureCode™ programu. Kupnja se obavlja slično kao i kod običnih internetskih trgovaca, s izuzetkom što se kod Mastercard SecureCode™ trgovaca prilikom potvrde kupnje provjerava identitet korisnika.

Postupak kupnje je sljedeći:

  • Odaberite željenu robu i/ili usluge te prijeđite na stranicu za plaćanje. Nakon upisivanja traženih podataka (uključujući broj Vaše Maestro ili Mastercard kartice) internetska trgovina automatski će se povezati s Bankom s ciljem provjere Vašeg identiteta
  • Provjera identiteta realizirana je putem jednokratne zaporke, koja će Vam u obliku SMS poruke biti poslana na Vaš mobilni uređaj. Prispjelu zaporku potrebno je unijeti u odgovarajuće polje verifikacije. Svaka zaporka traje 60 sekundi, a nakon toga potrebno je klikom na opciju „Generiraj SMS zaporku“ generirati novu.
  • Prilikom plaćanja možete generirati 4 jednokratne zaporke, a nakon 4 neuspjela pokušaja 3DS sustav će Vam zaključati karticu za internetsko plaćanje. U tom slučaju javite se najbližoj poslovnici Banke radi otključavanja. Banka provjerava ispravnost unesene zaporke i ako je ispravna, obavještava Vas povratno o uspješnom plaćanju.

Kako mogu aktivirati Mastercard SecureCode™ uslugu?

Mastercard SecureCode™ usluga aktivira se prilikom prve kupnje kod internetskog trgovca koji podržava Mastercard SecureCode™ sustav plaćanja.

Postupak aktivacije je sljedeći:

  • odaberite željenu robu i/ili usluge te prijeđite na stranicu za plaćanje. Nakon upisivanja traženih podataka (uključujući broj Vaše Maestro ili Mastercard kartice) internetska trgovina će se automatski povezati s Bankom i provjeriti je li Vaša Maestro ili Mastercard kartica aktivirana za korištenje Mastercard SecureCode™ usluge
  • ako Vaša kartica nije aktivirana za korištenje Mastercard SecureCode™ usluge, na Vašem zaslonu pojavit će se prozor s ponudom za aktivaciju usluge, tj. s mogućnošću prihvaćanja Općih uvjeta ove usluge
  • ako prihvatite nastavak aktivacije, unesite tražene podatke kojima potvrđujete Vaš identitet i unesite jednokratnu SMS zaporku, koja će Vam biti poslana u SMS poruci na Vaš mobilni telefon nakon klika na opciju „Generiraj SMS zaporku“
  • banka provjerava ispravnost unesenih podataka i, ako su ispravni, obavještava Vas povratno o uspješnoj aktivaciji.

Za više informacija molimo nazovite besplatni info telefon 0800 24 24 00.

Česta pitanja

Ako želite da Vas naš djelatnik kontaktira vezano uz naše proizvode i usluge, molimo Vas unesite Vašu mail adresu i/ili broj telefona, kao i vrijeme u koje biste željeli da Vas kontaktiramo.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.